WC reclame: 9 creatieve voorbeelden

Je bent er meerdere keren per dag en je wordt er niet snel afgeleid: het toilet. Marketeers en reclamemakers hebben het kleine kamertje al lang geleden ontdekt om een boodschap over te brengen op de nietsvermoedende bezoeker. En dat dat ook creatief kan, laten deze 9 voorbeelden van reclame op de wc wel zien!

1. Goed richten!

Als je een man bent heb je deze vast wel eens gezien. Voor de vrouwelijke lezer is dit wellicht een openbaring. Het doel is om netjes in het urinoir te plassen, hoe dronken je ook bent. Tevens een manier om je boodschap op een ludieke manier onder de aandacht te brengen bij de bezoeker, sportief of niet. Het valt niet mee om te missen, maar leuk is het wel.

toiletreclame-urinior-voetbal


2. Op deze toiletbril zit je net even lekkerder (en langer)

De meest letterlijke vorm van wc reclame is een uiting via de toiletbril zelf. Het omhoog of omlaag doen van de toiletbril biedt bovendien de kans om een verrassingseffect toe te voegen. Neem onderstaand voorbeeld uit het stadion van een voetbalclub uit Zweden. Daar werden bezoekers eerst verblijd met het logo van hun favoriete voetbalclub en bij het omhoog doen van de bril kreeg men de andere boodschap te zien. De boodschap: wil je tijdens het bezoek aan het toilet niets van de wedstrijd missen, download dan de applicatie voor een live verslag.

toiletreclame-wc-bril


3. Wie heeft de grootste?

Het valt voor bedrijven niet mee om de vloer te gebruiken voor reclamedoeleinden. Want hoe koppel je je bedrijf aan de vloer van een openbaar toilet? Het vergt enige creativiteit en daar wist Durex wel raad mee.

toiletreclame-vloer-durex


4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand..

Na het plassen, handen wassen. Wie is er niet groot mee geworden? Je kunt niet om de spiegels heen. Zoals je ziet heeft zonnebrillen merk Pride op een creatieve manier reclame gemaakt voor een (nieuw model) zonnebril met spiegelglazen. Heel toepasselijk!

toiletreclame-spiegel


5. Verkouden zeepdispenser

Zelfs de zeepdispenser is niet veilig voor de marketeer. Kleenex doet het, en koppelt zijn identiteit slim aan het product.  En met succes. Het gebruik van de zeep in het toilet halveerde, maar wat zeker is is dat de uiting herinnerd zal worden. En laat dat nou net het doel zijn.

toiletreclame-zeepdispenser


6. Ook de handdroger blijft niet onbenut…

Je ziet ze in bijna elk toilet: de automatische handdroger. Het zal je langzamerhand niet meer verbazen, want ook het apparaat om de handen snel te drogen blijft niet vrij van reclame. Creativiteit is wel vereist, maar daar wist hete sauzen producent Wolf wel raad mee.

toiletreclame-handdroger


7. Als je het doet, doe het dan goed: reclame op de muur

Het grootste oppervlak van de wc: de muur. En dat je daar veel mee kan laat Nintendo zien. De wijze waarop de release van een nieuwe Braingame werd aangekondigd overtreft alle vormen van toiletreclame dit we tot nu toe gezien hebben. Laat dat maar aan Nintendo over. Er is geen bezoeker die aan deze uiting niet zal opvallen.

toiletreclame-muur-nintendo

8. Reclame maken met toiletblokjes? Waarom niet!

Je moet het maar bedenken, reclame maken via verfrissende toiletblokjes. En nee, dat zijn niet de producenten van de blokjes zelf. Het bedrijf in het voorbeeld pakte het veel creatiever aan. Was je zo nieuwsgierig wat die boodschap was? Dan moest je de QR-code scannen. Na het scannen werd je met je neus op de feiten gedrukt: je telefoon bevat meer bacteriën dan een toilet. Hoe zou dat toch komen?

toiletreclame-geurverfrissers


9. Interactieve reclame: gamen tijdens het plassen

Alles kan in de 21ste eeuw, dat bewijst het bedrijf Captive Media wel met deze nieuwe vorm van reclame op de wc. Tijdens het plassen kunnen mannen een spel spelen in het urinoir. Boven het urinoir hangt een scherm met een spel. Het spel wordt gespeeld door middel van infrarood-sensoren in het urinoir die precies meten waar de man plast. Voor en na het spelen wordt een bewegende reclame getoond. En om het competitief te houden wordt er een tussenstand bijgehouden.

toiletreclame_spel

Gastblog geschreven door Jeroen van der Zwet van promoboer.nl 

Een gedachte over “WC reclame: 9 creatieve voorbeelden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *